1_szakmaink_start.jpg2_acs.jpg3_csoszerelo.jpg4_epuletgepesz.jpg5_festo.jpg6_grafikus.jpg7_hegeszto.jpg8_irodaititkar.jpg91_központi.jpg92_szarazepito.jpg9_komuves.jpgkep-01.jpgkep-02.jpgmm_03.jpgszja-v3.jpg

Nyílt nap a Deákban

2018.10.11-én ismét megnyitottuk az iskolánk kapuit, hogy betekintést engedjünk a nálunk oktatott piacképes szakmákba. Az érdeklődő tanulók kipróbálhatták magukat több területen. Interaktív, játékos feladatokkal készültek a szakmát oktató pedagógusok, hogy minél nagyobb kedvet adjanak a szakma tanulásához.

 

 

 

 

A művészeti képzésben oktatók zöldségszobrászattal, Photoshop használattal készültek, de helyet kapott a míves írás is. Megmutathatták a terembe betérő diákok, hogy mennyire kreatívak tudnak lenni a zöldségszobrászat területén, vagy tudnak-e kalligrafikus betűkkel írni.

A gépészek érdekes fizikai kísérleteket mutattak be a hétköznapokon alkalmazott gépek mellett. Láthattak „U-csöves próbát”, „zenélő” rézcsövet, „varázs-csövet”,...

Betekintést kaphattak az érdeklődő tanulók, hogy milyen gépekkel, szerszámokkal dolgoznak az adott területen tevékenykedők.

Az építészet szakmacsoportban oktatók sok-sok játékos, érdekes feladattal készültek a megjelent tanulók tájékoztatására: a kézlenyomat készítésétől kezdve, az építős alapanyagok játékos formában való felismerésén át, a szakmához kapcsolódó rejtvény megfejtéséig széles palettával találkozhattak a betérők.

Az ügyvitel szakmacsoportban oktatók játékos puzzleval, gyorsírásos kódfejtéssel, névjegykártya készítésével mutatták be - többek között - az általuk tanított területet.

Mindezért a színes forgatagért a kézlenyomatukat, illetve a „Boldogság fánk” levelein megjelenő nyílt napi gondolataikat hagyták itt nekünk a nyolcadikos tanulók.

Bízunk benne, hogy többükkel találkozunk majd a beiratkozás alkalmával is.