1_szakmaink_start.jpg2_acs.jpg3_csoszerelo.jpg4_epuletgepesz.jpg5_festo.jpg6_grafikus.jpg7_hegeszto.jpg8_irodaititkar.jpg91_központi.jpg92_szarazepito.jpg9_komuves.jpgkep-01.jpgkep-02.jpgmm_03.jpgszja-v3.jpg

Építőipari szakmai találkozó, pályaorientációs rendezvény

Miskolcon először került megrendezésre az „Építsd a jövőd!” Építőipari szakmai találkozó, pályaorientációs rendezvény

2018. november 06-án a Miskolci SZC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

A rendezvény célja az építőipari szakmák népszerűsítése és a műhelymunkák bemutatása volt. A „Tervezéstől a kivitelezésig”című útvonalon végighaladva az érdeklődő diákok képet kaphattak az építőipari szakmák tevékenységi területeiről. Megismerkedhettek többek között a magasépítő technikus, a földmérő, a kőműves, a szobafestő, az ács és a szárazépítő szakma szépségeivel. Ráláthattak a földügyi és térinformatikai technikus, a központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő, az asztalos és faipari technikus szakma tevékenységeire.

A rendezvényen az iskolánk építőipari szakmacsoportja „Építsd a jövőd a Deákban” című projektjével vett részt, amelynek keretében bemutatták az iskolánkban jelenleg választható építőipari szakmákat. A bemutatónak nagy sikere volt, főleg az interaktív játékos feladatok miatt, amelyek segítségével az érdeklődő diákok belekóstolhattak az egyes szakmák mesterfogásaiba. A rendezvény sikerét az jelentette, hogy az építőipari szakmák a bemutató által közelebb kerültek a diákokhoz.