1_szakmaink_start.jpg2_acs.jpg3_csoszerelo.jpg4_epuletgepesz.jpg5_festo.jpg6_grafikus.jpg7_hegeszto.jpg8_irodaititkar.jpg91_központi.jpg92_szarazepito.jpg9_komuves.jpgkep-01.jpgkep-02.jpgmm_03.jpgszja-v3.jpg

Kárpátaljáról Magyarországra

A Péterfalvai Református Líceum Kazincbarcikán

2018. november 11-én Péterfalváról 35 diák és 3 pedagógus kelt útra Magyarország felé. E késő őszi időpontban őket is kegyébe fogadta az időjárás, hiszen az Anyaországban töltött 4 nap során ragyogó napsütés kísérte programjaikat.

Az első napjukat a nyíregyházi állatkertben töltötték, nagy várakozással érkeztek Kazincbarcikára, ahol fergeteges táncházi mulatság várta őket a szálláshelyükön.

A második napon ellátogatták a Deákba, kiállítás berendezésére került sor a dobozképekből, illetve egy hatalmas „időkerékre” fényképeket ragasztottunk közösen. A fotók az együtt megélt élményeket ábrázolták.

Délután Kazincbarcika város polgármestere, Szitka Péter úr köszöntötte a vendégeket, és mindenkinek ajándékként átadott egy pólót Colorcity jelképével, az unikornissal. A városi séta volt a következő program, illetve este egy szórakoztató film a miskolci Cinema Cityben.

A harmadik nap két lelkes deákos pedagógus – Kovács Gabriella tanárnő és Somodi-Hornyák Szilárd tanár úr – idegenvezetésével Egerbe indultak a vendégek, ahol a várat, a Dobó teret és a Bazilikát ismerték meg. A délután programja a szilvásváradi református templom megtekintése volt, amelynek különlegessége az, hogy bazilika formában építették.

A negyedik nap már Kárpátalja felé vezetett, azonban a Hortobágy látványa és a Pásztormúzeum tárlata még része volt a programnak. A puszta látványa elragadtatással töltötte el a kirándulókat.

Minden kárpátaljai tanuló és pedagógus nagy élményekkel tért haza az Anyaországból.